keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Ihmisten päivä

Hups, lipeän periaatteistani ja heitän kapulan asevelvollisuuskeskusteluun.

Mietin vaan ihan hypoteettisesti, että miltähän tämä Suomenmaan juttu asevelvollisuudesta näyttäisi, jos puhuttaisiin naisten ja miesten sijaan vaikkapa..ihmisistä?

--
Eduskunta käy lähetekeskustelun puolustuspoliittisesta selonteosta. Eduskunnan puolustusvaliokuntaan kuuluvat keskustan kansanedustajat Marisanna Jarva ja Mikko Savola eivät kannata pakollista asevelvollisuutta ihmisille. Resurssit eivät riitä, he sanovat.

– Koko ikäluokkaa ei pystytä kouluttamaan. Valitettava totuus on, että fyysiset ominaisuudetkin ovat ihmisillä erilaiset liittyen tiettyihin tehtäviin.

ASEPALVELUKSEN itsekin suorittanut Jarva näkee pelkkänä julkisuustemppuna sen, että kokoomuslaiset haluavat ihmiset kutsuntoihin.

– Palvelukseen haluavat ihmiset löytävät sinne jo nyt.

Savola toteaa, että vapaaehtoisesti asevelvollisuuden suorittavat ihmiset ovat erittäin motivoituneita ja hyviä tehtävissään.

– Siksi toivonkin, että heitä saataisiin lisää.

Jarva korostaa, että sodan aikana kaikki eivät voi olla sotilaita, sillä yhteiskunta tarvitsee muutakin väkeä.

– Kaikilla on lain mukaan velvollisuus puolustaa maata, ja olisi tärkeää nostaa ihmisten kykyä toimia kriisitilanteissa. Sitä pitäisi opettaa kaikille nuorille kouluissa.
Savola nostaa esiin tulevaisuuskutsunnat, jotka voisivat koskea kaikkia aikuisuuden kynnyksellä olevia nuoria.


– Siellä voisi antaa tietoa myös asevelvollisuuden suorittamisesta ja saada houkuteltua lisää ihmisiä asepalvelukseen.

--

Ps. Miksihän valtio voi lunastaa lupaa kysymättä puolen Suomen kansalaisilta 6-9kk elämästä sukupuoleen perustuen, ja tämä on kaikkien mielestä ihan ok? Voiko valtion haastaa oikeuteen syrjinnästä? Noh, minähän olen tietysti jäävi kommentoimaan, koska en ole armeijaa käynyt, enkä mies. Mutta ihmetellä saa aina :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti