sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tekemistä Darmstadissa Osa 1 - Puistot ja Mathildenhöhe

Sunnuntaipäiviä tai kesäiltoja voi Darmstadtissa kuluttaa vaikkapa kiertelemällä alueen puistoissa.

Keskustan lähellä on useampiakin kivoja puistoalueita. Lähimpänä keskustaa on Herrngarten, joka on erityisesti lenkkeilijöiden suosiossa iltaisin. Romantiikannälkäisille iltakävelijöille suosittelen Bessungenin kauniissa kaupunginosassa sijaitsevia L'Orangerie tai Prinz Emil -pikkupuistoja.


Prinz Emil Garten

Kasvi-intoilijoiden ja ruusuhullujen ykköskohde on Rosenhöhe, jossa voi ihmetellä ruusulajia jos toistakin. Kaikki kasvilajit on merkitty ja puistosta tapaa kasvitieteilijöitä suurennuslaseineen ja kameroineen.



Rosenhöhe

Kulttuurinnälkäiset iltakävelijät suuntaavat tiensä Mathildenhöhelle. Mathildenhöhe on perustettu 1899 taiteiljakolonnaksi luomaan kukoistusta ja modernia aaltoa alueelle. Taiteilijat ovat itse suunnitelleet alueelle taloja ja näyttelytiloja joita on toteutettu yhdessä alueen käsityöläisten kanssa. Porttien yksityiskohdissa ja ikkunaratkaisuissa riittää katseltavaa hetkeksi jos toiseksikin. Lisäksi alueella sijaitsee vanhin Venäjän ulkopuolelle rakennettu virallinen ortodoksinen kirkko, jonka Venäjän tsaari Nikolas II rakennutti venäjältä tuodulle maalle häitään varten Darmstadtissa syntyneen Alexandran kanssa. Samassa pihapiirissä sijaitsee toiseen rakkaustarinaan liittyvä "häätorni", jonka taas Hessenin herttua Ernst Ludwig rakennutti 1900-luvun alussa juhlistaakseen toista avioliittoaan. Tornissa sekä alueen muissa rakennuksissa on taidenäyttelyitä alueen taiteilijoilta.

Mathildenhöhen lähellä sijaitsee myös omalaatuisen arkkitehti Hundertwasserin suunnittelema Waldspiral (metsäspiraali) -talo. Talo on nimensä mukaisesti spiraali vailla yhtään suoraa kulmaa tai linjaa, kaikki ikkunat ovat erilaisia ja talon katto kasvaa metsää. Talo on asuntokäytössä, mutta ylimmässä kerroksessa sijaitsee myös ravintola ja kahvio. Talon koon vuoksi siitä on valitettavasti haastavaa saada hyvää kuvaa eli suosittelen vierailua paikan päälle.



Mathildenhöhe
Top tip: Seiso tämän pyöreän katoksen alla ja ala jutella :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti