perjantai 3. lokakuuta 2014

Päiväretkiä Darmstadtista - Frankensteinin linna

Darmstadtin alapuolelta lähtee kohti Ranskaa Odenwaldin vuorijono, joka on täynnä linnoja sekä alempana viininviljelystä. Nämä kaksi voi näppärästi yhdistää pakkaamalla mukaan viinipullon, naposteltavaa ja suuntaamalla kohti Darmstadtia lähinnä sijaitsevaa Frankensteinin linnaa. Mikäli repun kantaminen ylös vuorenrinnettä kuulostaa liian haastavalta, ylhäällä on myös ravintola mutta aukioloajat kannattaa tarkastaa etukäteen.

Kävellen tai pyörällä liikkuvien kannattaa suunnistaa Eberstadtin viimeiseltä ratikkapysäkiltä kohti Frankensteiner Strassea, joka päättyy kohti huippua nousevaan metsäpolkuviidakkoon. Reittejä ei ole mitenkään merkitty, eli ellei omista toimivaa suuntavaistoa, navigaattoria tai kompassia, voi olla turvallisempaa kävellä ylös asfalttitietä pitkin. Linna ei kuitenkaan varsinaisesti ole mikään ihmeellinen näky, palkitsevampaa on kävely vihreän metsän läpi ja linnan muurilta avartuvat näkymät ympäristöön ja kohti Frankfurtia. Kävely linnalle Eberstadtista vienee puolitoista tuntia kunnosta riippuen. Mäkipyöräilyä harrastavalle metsiköstä löytyy myös riittävä määrä hyppyreitä ja harrastuskavereita ainakin hyvinä päivinä.

Frankensteinin linnan huhutaan toimineen inspiraationa Mary Shelleyn Frankenstein-kirjaan ja linnasta on alueella paljon muitakin myyttejä ja tarinoita. Linnan lähistön pyhillä paikoilla voi nähdä nykyajan noitia suorittamassa seremonioita, ja linnalla järjestetään vuosittain myös asiaankuuluvat Halloween -pippalot,


Linnassa on pieni kappeli ja sisäpiha jossa järjestetään välillä markkinoita

Näkymät linnan muurilta kohti Frankfurtia


Eväkset kiipeämisestä väsyneille

Metsä ja linnunlaulu oli reissun parasta antia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti