lauantai 16. elokuuta 2014

Baden-Baden

Baden-Baden eli Kylypiä-Kylypiä


Pienten autonvuokrausvaikeuksien jälkeen pääsimme kuin pääsimmekin suuntaamaan kohti Baden-Badenia, rikkaiden suosimaa kylpyläkaupunkia n. 170 km Frankfurtista vitostietä etelään. Koska suorat reitit eivät ole meidän juttumme, ajelimme pitkin pikkukyliä mutkittelevaa 3-tietä ja pysähdyimme välillä kahville ja aamupalalle Weinheimiin, joka oli ihan söpö pikkukylä perinteisellä vanhalla kaupungilla.

Weinheimissa aamupalaa mettästämässä

Baden-Badenin kaupungista taas huomasi, että ökyturismi on kukoistanut alueella vuosisatoja, ja tämä kommentti ei missään nimessä ole negatiivinen. Kadut, rakennukset, puistot ja kaikki ympäristössä oli siistiä, entisöityä ja ylläpidettyä. Kaupunki on vanhoine rakennuksineen onnistunut säilyttämään nukkekotimaisen henkensä pienine liikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen sekä täydellisine kukkaistutuksineen. Vaikka hienoja autoja vilisi kaduilla jopa Monacoon verrattavissa olevalla tahdilla, hintataso perusruualle ja kahville ei poikennut kovin pahasti ylöspäin saksan normaalitasosta joten paikka toiminee reppureissaajallekin.



Kaupunkikuvaa ja kakkuja Baden-Badenin keskustassa. 
Paikallisessa Potnapekassa oli luonnollisesti oluttarjoilu.

Kaupunki on saanut maineensa kuumista lähteistään, joiden jopa 68 asteisena maan uumenista pulppuavan veden varaan on rakennettu kylpylöitä vähintään roomalaisten ajoista lähtien. Valitsimme kylpyläksi Caracalla Span, joka saa vetensä 12 alueen kuumasta lähteestä. Kahden tunnin lippu kustansi 15 e ja riitti hyvin päivälillumiseen. Kylpylä oli kiva ulkoaltaassa lekotteluun ja puitteet olivat toki upeat marmoripilareineen ja suurine lasi-ikkunoineen. Saunamaailmassa riitti ainakin naurua suomalaiseen saunomiseen tottuneelle. Ulkosaunat oli jopa rakennettu suomesta tuodusta kelohongasta, mutta löylyä ei saanut heittää missään saunassa. Suurinta huvitusta herätti ilmiömäinen spektaakkeli, jossa valoilmiön saattelemana avautuneeseen saunankiukaaseen kaatui automaattisen mekanismin saattelemana kauhallinen löylyä. Ennen spektaakkelia saunamaisteri kävi vielä äkäisenä varmistamassa, että kaikkien varpaiden alla on varmasti pyyhe. Varpaidensuojelurituaalin merkitys jäi hieman epäselväksi, mutta saimmepahan yhdet löylyt saunareissulla!


Caracalla spa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti