keskiviikko 17. elokuuta 2016

Lohkarekiipeilyä Felsenmeerissa

Suurimmaksi osaksi sairaana neljän seinän sisällä vietetyn loman "pakko päästä jonnekin"-hulluuden täsmälääkkeeksi valikoitui Odenwaldissa vuoren rinnettä alas putoava lohkarejoki, Felsenmeer.


Felsenmeer on syntynyt lohkomaisesti järjestyneisiin kovan kiven muodostelmiin (esim. graniitti) liittyneen pehmeämmän kiviaineksen rapautuessa sään vaikutuksesta (pahoittelut geologisesti epätarkoista termeistä, ei ihan paras osaamisalue kieliteknisesti :D). Lisää aiheesta haulla spheroidal weathering.
Noh, kuitenkin tuloksena alunperin yhtenäisestä kiviaineksesta on jääkausien ynnämuiden luonnonilmiöiden jälkeen järkyttävän kokoisista lohkareista muodostunut pari-kolmekymmnentä metriä leveä "joki", joka juoksee kukkulan laelta alaspäin. Täällä saksalaiset eivät onneksi olleet turhan tarkkoja, vaan lohkareilla sai kiipeillä, pikniköidä ja juoksennella. Meille mukavuudenhaluisille lohkarejoen vieressä meni myös portaita ja laveampia kulkureittejä. Ja kyllä, myös autolla pääsee ylös asti, automaassa kun ollaan.



Meikäläisen vauhti oli heikkoa mummoluokkaa flunssan jälkeen, mutta etappi kerrallaan puuskuttaen mentiin aina ylös asti (kateellisena katsellen kun oikeat mummot hyppelivät ylös kuin pienet gasellit :D).
Vauhdista huolimatta erittäin vaikuttava paikka ja suositeltava vierailukohde sekä mummoille että ei-mummoille :) Täällä järjestetään myös jotain nimeltä Felsenmeer in Flammen, eli lohkarejoki liekeissä. Kuulostaa huikealta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti