tiistai 20. maaliskuuta 2018

Osa 33 - Vauvakaman hankintaa ja flunssailua

Äitiyspakkauksen ja synnytysvalmennuksen myötä vauva alkaa tulla vähän konkreettisemmaksi, eli alamme haalia vauvakamaa. Tähän mennessähän ostettuna oli tasan pyörän peräkärry, josta siitäkin puuttuu vielä pienen vauvan riippumatto (tämä lähinnä siksi, että partneri tykkää pyöristä..)

Löydämme lähikylästä auton turvaistuimen, jonka saa kiinni rattaisiin. Tällaista on etsitty, eli tartumme Ebay Kleinanzeigen (saksan tori.fi) ilmoon ja ajelemme katsomaan. Selviää, että pakettiin kuuluu itse asiassa kaikki muu, paitsi itse se turva-istuin, mitä tulimme hakemaan. Eli siis rattaat, joihin saa kiinni Maxi Cosi -turvaistuimen, samoihin rattaisiin kiinnitettävän vauvan kopan sekä isomman lapsen istumarattaan. Kaupan päälle tulisi vielä syöttötuoliin kiinnitettävä adapteri, jolla autonistuimen saa kiinni syöttötuoliin, ja pari turvaistuimen kanssa yhteensopivaa makuupussia. Päädymme ottamaan paketin mukaan, sillä Maxi Cosi -turvaistuimia on joka paikka pullollaan, mutta näitä vaunuja joihin sen saa kiinni ei ole lähialueilla näkynyt. Lisäksi luotamme paketin jälleenmyyntiarvoon, kunto on nimittäin (vielä) uutta vastaava. Taidamme maksaa setistä noin 220e, ja parnerin vanhempien lapsivarustelun avustusraha on tätä myöten käytetty loppuun.

Seuraavana päivänä ajelemme sitten hakemaan turvaistuinta. Autoon nostamisessa pitää vähän kikkailla, sillä Volvon kaksiovista avoautoa ei ole jostain syystä suunniteltu lapsiperheet mielessä. Saa nähdä miten pitkään pinna pitää, mutta toisaalta juna on yleensä muutenkin meidän valinta pitkän matkan matkailuun ja lähireissut teemme pyörällä. Samalta reissulta lähtee mukaan pienen vauvan kylpytuki, rintapumppu tilpehööreineen ja höyrydesinfiointilaite, joista taidamme maksaa pakettina 100e.

Viikolla olen niin puhki, että jaksan vasta keskiviikkona vääntäytyä lenkille. Partneri alkaa yskiä ja niiskuttaa torstaina. Itse suljen koneen perjantaina klo. 16 ja siirryn sänkyyn, josta lauantain nukkumisen jälkeen nousen kunnolla vasta sunnuntai-aamuna. Tällöin olo on onneksi hyvä ja nuhakin tiessään. Ajelemme sunnuntaina toiseen puoli-suomalaisperheeseen katsomaan vielä puuttuvaa beibikrääsää. Mennessä poimimme kestovaippapaketin mukaan hintaan 50e. Suomalais-italialaisessa perheessä seuraamme mielenkiinnolla kolmea kieltä puhuvaa poikakolmikkoa, joista vanhin näyttää ymmärtävän myös englantia. Kiitollista huomata, että kolmikielisyys näyttää toimivan teorian lisäksi myös käytännössä. Mukaan tarttuu ison vaatekassin lisäksi kantoliina, imetystyyny, ja tärkeimpänä vauvan sänky, hoitopöytä ja amme, yhteishintaan 120e. Nyt pitäisi siis olla oikeastaan kaikki hankinnat tehtynä, tähän mennessä kokonaisbudjetilla n. 1 100 e. Halvemmallakin olisi varmasti päässyt, mutta toisaalta osa kamasta (kuten kärryt, turvaistuimet jne.) ovat niin hyväkuntoisia, että saamme ne luultavasti lähes samaan hintaan myytyä eteenpäin. Toki ilman kallista pyörän kärryä ja Maxi Cosi-ratashässäköitä olisimme pärjänneet varmaan puolella rahasta. Toisaalta säästäminen ei ollut tässä se ykköslähtökohta, vaan hankkia laadukasta ja arkea helpottavaa kamaa, jonka saa kierrätettyä eteenpäin. Tähän mennessä mitään ei ole ostettu uutena, eli ei ole huonosti asiat.

Ostosreissun tuloksia

Muutama juttu vielä puuttuu, kuten hoitopöydän päällinen, syöttötuoli (autokaukalon saa lisäosalla kiinni syöttötuoliin, eli se on sama ostaa heti), ja se polkupyöräkärryn riippumatto sekä muuta pikkuroinaa. Nämä saatamme syöttötuolia lukuunottamatta päätyä hankkimaan uutena, sillä onhan se Amazon toisaalta aika kiva kun kama saapuu kotiovelle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti