keskiviikko 3. lokakuuta 2018

#Nopoo - Shampooton tulevaisuus?

Raskausaikana tukkaa tuli pestyä kerran viikossa lähinnä tottumuksesta, kun ei se ihmeemmin rasvoittunut. Tästä aloin epäillä, että olisikohan tuo mahdollista jättää se yksikin viikottainen pesukerta väliin.

Nykyiset pesuaineet

Parturikäynnin ja siellä tapahtuneen syväpesun jälkeen rasvoittuminen palasi takaisin normaalille tasolle, mutta venyttelin pesuväliä vesipesuilla takaisin viikkoon pikkuhiljaa. Tässä välissä hoitoaine loppui. Siirryin käyttämään googlettelun jälkeen hiusten huuhtelussa etikkaa, joka toimi myös kuivissa luonnonkiharissa hiuksissa hyvin. Hiukset selviävät tangle teaserilla hyvin, ja ovat kiiltävät ja vahvan oloiset. Seuraavaksi aloin havitella eroon viimeisestäkin viikottaisesta pesukerrasta.

Kokeilin googlailun innoittamana ensimmäisenä kananmunapesua, joka toimi yllättävän hyvin. Sekoitin kahteen kananmunaan vähän vettä ja vispailin ne haarukalla sekaisin. Sitten levittelin munakasta hiuksiin, vaahdotin ja huuhtelin - ja puhdasta tuli! Huuhtelut perinteiseen tapaan etikalla, ja hiukset pysyivät rasvattomina taas viikon. Välissä pesin hiuksia vedellä tarpeen mukaan.

Kolmannen kananmunapesun jälkeen hiukset puhdistuvat pelkällä vedellä. Ensimmäisen kuukauden päänahasta jäi harjaan harmaata töhnää, mutta nyt sekin on loppunut. Hiukset ovat puhtaat, hajuttomat ja kiiltävät.

Niin kauan, kun muotoilutuotteita ei tarvitse käyttää, pysyn shampoottomassa tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti