keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Rokotukset, kierros 2

Loman jälkeen seuraa lapsen ikäkausitarkastus, jossa katsotaan tarkastusvihkon (U-vihko) mukaan lapsen kehittymistä ja perheen pärjäämistä. Oma lääkäri on poissa, ja tuuraajaa ei kyllä tippaakaan kiinnosta kysellä, miten lapsen kanssa menee. Ei sillä, ettäkö meillä ongelmia olisi mutta koko psyykkisen terveyden ohittaminen vähän ihmetyttää. Hän muistuttelee kätkytkuoleman vaaroista, ja kun kysyn että pitäisikö lapsi köyttää paikalleen kun hän kääntyy itse mahalleen, hän toteaa että "niin no onhan se vähän vaikeaa". Se siitä keskustelusta, siis. U4-tarkastuksen yhteydessä lapseen heitetään vahvisteet sekä viitosrokotteesta, että rotaviruksesta. Rotavirus on nyt jo viisi päivää myöhässä päällekkäisten lomien takia, mutta päätämme silti laittaa rokotteen huiviin. Toisaalta en huomaa kysyä, onko suurin osa suojasta saavutettu jo ensimmäisen annoksen jälkeen, mutta tehty mikä tehty. Kasvu on jatkunut hyvin (ei yllättävää) ja painoa on jo melkein 8 kg, ja pituutta 64 cm. Melkoinen mötkäle siis, ihmekkään että meinaa vähän kantelu jo väsyttää.

Ensimmäisen rokotekierroksen jälkeen vauva nukkui pari päivää putkeen, mutta nyt seuraa vain pientä energiatason laskua ja sylitarvetta. Lahjaksi saatu "Mitä Puppe näkee" ja kankainen muumikirja luetaan parin päivän aikana varmaan 20 kertaa ja uuden muumikirjan kanssakin päästään yli 60 sivua. Muuten kaveri on aika iloinen, mutta unirytmi menee kyllä täysin sekaisin. Rokotteen jälkeisenä päivänä tyyppi on hereillä ja pirteänä vielä puolenyön aikaan, ja herää yöllä varmaan viisi kertaa. Seuraavana yönä nukkumaan päästään klo. 11 ja heräilyjä taitaa olla neljä. Huhhuh, onneksi normaalisti ei ole tällaista! En itse tahdo päästä heräilyjen jälkeen nukkumaan, joten päivällä käyskentelen ympäri kämppää zombiena ja koitan saada kiireisimmät työt tehtyä vauvan päivätirsojen aikaan. Periaatteessa olen tämän viikon vielä vapaalla, mutta maanantain arjen aloitusta on parempi vähän valmistella.

Suomen reissulla löydetyn TV:n viihdysarvon takia kokeilemme katsella muumeja youtubesta. Keskittyminen riittää kerrallaan noin 4-6 minuuttia, joten saamme melko monessa osassa katsottua pari jaksoa läpi. Tosin äiti taitaa olla vielä paremmin viihdytetty kuin lapsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti