perjantai 5. lokakuuta 2018

Shokkipaluu töihin

Suomen reissun jälkeen olimme kotona myöhään lauantai-yönä, sunnuntai meni nukkuessa, ja maanantaina otin suunnan kohti Bostonia ja jätin vauvan isin hoiteisiin viikoksi. Lentokoneessa tunsin pientä huonoäitiyttä, joka meni kyllä ohi heti kun kone laskeutui ja viikon turbo-ohjelma pääsi käyntiin. Ensimmäisenä yönä tosin heräsin neljä kertaa kaivamaan vauvaa sängystä, kun luulin että olin hukannut sen petivaatteiden sekaan. Jossain välissä aina sitten kuitenkin muistin, että vauva onkin rapakon takana turvallisesti omassa sängyssä ja pääsin jatkamaan unia.

Tyytyväinen Amerikanmatkaaja

Viikolla soiteltiin videopuheluita lounastauolla, ja nautin kun sain aivoille muutakin hommaa kuin seuraava vaipanvaihto. Heräilymäärä jo loppuviikkoa kohden, mutta kyllä viimeisenäkin yönä piti viellä herätä pari kertaa. Seuraava viikko kului sitten kotihommissa, kun partneri oli kotona Bostonin viikon, ja sitten aloitettiin molemmat puolikkaan päivän teko.

Vanhempainvapaasysteemi on Saksassa kyllä erittäin joustava, vaikka moni ei sitä hyödynnäkään molempien vanhempien hyväksi. Vapaan saa jaettua missä prosenttisuhteessa tahansa vanhempien välillä ja työnantajalla ei ole tähän oikeastaan mitään sanomista. Tosin jo ensimmäisen puolikkaan työpäivän jälkeen mietimme molemmat, että olikohan tämä puolittaminen nyt sittenkään niin hyvä idea.. Puoli päivää riittää juuri ja juuri to do -listan täyttämiseen ja kahden asian tekemiseen tai yhteen palaveriin, ja lapsen kanssa ollessa kuitenkin vähän huolehtii että mitenhän sitä ehtii kaikki töissä hoitaa. Onneksi tätä hommaa ei jatku kuin reilu pari viikkoa, jonka jälkeen pääsen takaisin hommiin täydellä päivällä.

Senior- ja junior konsultit hommissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti