sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Osa 36 - Ei raportoitavaa

Suomen kierroksen jälkeen en tällä kertaa ehdi edes olla väsynyt, kun töitä on niin paljon ja kaikki on hurjan mielenkiintoista. Käymme yhtenä iltana Science Slamissa, jossa tapaan partnerin samalla viikolla raskaana olevaa pomoa (joka tietysti on jo saksalaisena työntekijänä äitiyslomalla). Töitäni ihmettelevälle partnerin pomon puolisolle sanon, että itsellä olisi tavoitteena rajoittaa työpäivä kahdeksaan tuntiin näin aluksi. Tosin pomo on liukastunut ja lyönyt häntäluunsa lattiaan eikä pysty istumaan, joten ei käy kateeksi lomalaistakaan.

Science Slam Dornier-museossa

Science Slam on viihteellistettyä tiedettä, jossa saamme kuulla entisen Itä-Saksan salaisen palvelun vankiloista, Luxemburgin merestä, vitsitutkimuksesta ja onneksemme myös hiukkaskiihdyttimestä. Tapahtuma järjestetään Dornier-museossa, joten pääsemme samalla tiirailemaan lentokoneita. Esitykset tuntuvat aika viihteellistetyiltä, uutta tietoa ei juurikaan tule ja tieteellisestä tasostakin voi olla montaa mieltä. Toisaalta tämä lienee hauska tapa tuoda tiedettä ja tutkijoita kansantajuisesti esille, ja hyvin esitysten parissa pari tuntia viihtyy. Onneksemme hiukkaskiihdytintä pehmo-Chihuahua-torpedolla ja hiukkasetsintä-apilla esitellyt fyysikko voittaa yleisöarvstelun, vaikka vitsimies on aika lähellä.

Viikonloppuna olisi tarkoitus levähtää, mutta päädymme viettämään lauantaina kolmatta tuntia rautakaupassa etsien kamaa terassille ja muita kämpästä vielä puuttuvia pikkujuttuja. Matkustusviikon jäljiltä tekemättömiä töitä pitää myös vähän parsia, mutta sunnuntaina suuntaamme partnerin kollegan kämpille nauttimaan kevään ensimmäisestä aurinkoisesta ja lämpimästä illasta grillaamalla puutarhassa. Tullessa käymme poimimassa vielä viimeisen puuttuvan vauva-tarvikkeen, eli syöttötuolin johon auton turvaistuimen kylkiäisenä tulleen lisäosan saa kiinni. Lisäksi ehdin viimein purkamaan Suomesta saadut baby shower -lahjat, joista löytyy itkuhälytin ja vaippa + vauvantarvikekakku.

Pallomaha ihmettelee tuliaisia

Vauva tsekataan ja mitataan taas terkkarilla, ja se on edelleen pysynyt kasvukäyrän keskellä ja kaikki on muutenkin erittäin keskivertoa. Kerron gynelle pääsiäiseksi suunnitellusta road tripista, ja hän nauraa että monet haluavat pysyä lähellä kotia näin lähellä laskettua aikaa mutta minua ei näköjään saa sitten mikään pysymään paikallaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti