lauantai 14. huhtikuuta 2018

Pääsiäisreissu

Viime pääsiäisenä käytiin kaverien kanssa roadtripilla, ja jotta hyvä perinne ei katkeaisi alkuunsa päätettiin toistaa sama tänä vuonna. Suunnaksi otettiin Italia, koska se on lähellä ja siellä on nättiä, sekä kotiin ajaa reilussa kahdessa tunnissa jos vauva päättäisi tulla.

Reitti kulki pääpiirteittäin Liechtenstein-Como-Bergamo-Verona-Gardajärvi-Innsbruck läpi.


Ensimmäisenä päivänä pysähdymme Liechtensteinissa, koska myös kaveripariskunta kerää maita, ja tästä he saavat molemmat yhden lisää. Käymme kävelemässä kävelykadun läpi, pysähdymme piknikille linnan lähelle ja jatkamme maisematietä pitkin alas. Kaveri ajaa tuliterällä vuokra-Audi A6:lla perässä ja valittaa myöhemmin, että mentiin kurvit aika hiljaa. No ei ihme kun maha hölskyi kurveissa niin, että oli pakko pyytää valaskuskia ottamaan vähän rauhallisemmin. Muuten vietämme ruuhkissa ehkä puolitoista tuntia ylimääräistä, ja lopuksi päätämme kiertää Lugano-järven itäpuolelta Comoon, koska motari on niin ruuhkainen. Alpit piti tällä kertaa alittaa vuoristoteiden sijaan, sillä laskettelukausi on vielä parhaimmillaan ja nytkin tunnelien välissä tulee kunnolla lunta. Myös Luganon rinteillä tulee reippaasti rakeita ja ukkostaa, mutta onneksi illaksi sää paranee ja pääsemme illalla kaupunkia katselemaan.

Seuraavana päivänä on tarkoitus ajella rentoa reittiä Bergamon läpi Veronaan. Edellisen päivän monttuisista ja mutkaisista vuoristoteistä maha on tosin sen verran hellänä, että partneria ottaa päähän kun en pysty oikein ajaessa puhumaan. Sitten huomaan, että rakon tyhjennys auttaa kipuun, eli pysähdymme tunnin välein vessaan ja perheauton tunnelma normalisoituu. Ajelemme jänniä pikkukatuja ylös Bergamon vanhaan kaupunkiin. Välillä meinaa usko loppua ahtailla pikkuteillä, mutta koska kaverit ovat jo löytäneet jostain parkkihallin niin pakko kai se on uskoa, että ylös voi ajaa. Lopulta saamme auton parkkiin ja siirrymme lounaan etsintään.


Ylihintaisen ja pienen lounaan jälkeen keskustasta löytyy laukkukaupan näyteikkuna, joka mainostaa PAPERIsta tehtyjä pestäviä laukkuja! Pakkohan paperi-insinöörin tuo on tsekata! Onneksi kauppa (toisin kuin monet muut) on auki myös näin iltapäivällä, ja pääsen hypistelemään. Surkeasti englantia puhuva myyjä selostaa italian ja englannin sekoituksella minulle ja italian perusteet osaavalle partnerille, että raaka-aine on pohjoismaisesta sertifioidusta metsästä, ja jatkojalostus tehdään Italiassa käsityönä perheyrityksessä. En voi vastustaa kiusausta, vaan ostan bisneslaukuksi "paperi"repun. Matkaa jatkaessamme googlailen, että pohjapaperi kalanteroidaan kiviteloilla pintakuvion aikaansaamiseksi, ja tämän jälkeen pohja kyllästetään vedenpitäväksi vegaanisella rasvalla. Selvä. Kivoja tuotteita, eli nyt kestotestin perusteella katsotaan vuoden jälkeen voiko tuotteita ostaa lisää ja alkaa suosittelemaan.

Onnellinen paperi-insinöörin Veronassa (laukusta lisää kuvia jos alkaa tuntua että tätä voi suositella)

Veronassa yövytään vuokra-asunnossa (Mirko's apartment) kävelymatkan päässä keskustasta, ja isäntä on ystävällisesti jättänyt jopa skumppaa kylmään. Sijainti ja kämppä muutenkin on loistava (yläkerran naapurin huonokuuloisuutta lukuunottamatta sillä yläkerran saippuasarjan vuorosanat kuuluvat selkeästi koko kämpässä). Kun skumppa- ja vesilasit on juotu, lähdetään kaupungille. Käymme ensitöiksi katsomassa Julian parveketta ja hortoilemme turisteilla pakattuja katuja etsiskellen kohtuuhintaista ja kohtuulliset arvostelut saanutta ravintolaa.

Yksi ravintoloista joihin ei päädytty :D

Julian parveke ja patsas. Suosituin poseeraus oli ottaa kuva kädet Julian tisseillä. Tieytsti.

Veronan kiireinen keskustori

Illan lopuksi löydämme hyvän pitserian ja käpsyttelemme takaisinpäin jäätelöä syöden ja pysähdymme vielä "Romeon talolla", joka on on jo tosin suljettu. Kuten muinakin iltoina, olemme kymmeneltä sängyssä, ihanaa <3

Yöllinen Verona

Seuraavana päivänä ajelemme Gardajärven rantaan. Alunperin suunnitteilla oli tälle päivää visiitti Venetsiaan, mutta jänistin viime hetkellä kun ajattelin, että päiväreissu turistirysään voi sittenkin olla vähän liikaa. Nyt ilma alkaa kuitenkin kääntyä kesäiseksi, joten hyppään mahan säästämiseksi kavereiden Audiin ja miehet saavat nauttia auringosta katottomassa autossa. Ajelemme hissukseen Gardajärven pohjoisosaan, jonne pysähdymme myöhäiselle lounaalle.



Tästä siirrymme Caldonazzo-järven lähistöllä sijaitsevaan majapaikkaan. Kylä on todella pieni, mutta paikkaa on silti todella vaikea löytää. Lopulta partneri saa jonkun paikallisen soittamaan majoitukseen, ja ohjeiden perusteella pääsemme viimein perille. Järvi- ja vuoristonäköala löytyy kuten sivuilla luettiin, tosin vähän kaukana järvestä. Emäntä on mukava ja aamupala poikkeuksellisen hyvä Italian tasoon, eli emme valita.

Näkymiä majoituksen ulkoterassilta

Seuraavana päivänä ajellaan suoraan motaria Innsbruckiin. Keli on todella kaunis, ja käppäilemme parkkipaikan löytämisen jälkeen pitkin kaupunkia välillä syöden ja kahvitellen. Tämän jälkeen onkin parempi levähdellä, ja käyn hotellilla ottamassa parin tunnin tirsat. Illalla käydään oluella ja thai-ruokapaikassa syömässä. Tilaan Tom Yamia alkupalaksi, ja tarjoilija alkaa väittelemään kanssani, saako raskaana syödä tulisia ruokia. Saan sananvaihdon jälkeen keiton tilattua, tosin parneri meinaa että olin aika tyly.. nälkäisen pallomahan kanssa ei kannattane neuvotella siitä saako se syödä vai ei :D
Innsbruckia

Aamulla istutaan hotellin aamupalalla tunti, ja hypätään sen jälkeen autoon jotta pääsen iltapäivän palavereihin ja jatkamaan viimeisiä työhommia. Kiva reissu kaikinpuolin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti