maanantai 30. huhtikuuta 2018

Osa 40 - Mitä tällä lomalla pitää tehdä?

Ensimmäinen viikko lomaa alkaa kevyellä hämmennyksellä - mitä ihmettä tällä ajalla pitäisi tehdä? Olotilassa ei ole isompia muutoksia, joten tuntuu vähän tyhmältä olla tekemättä töitä. Toisaalta yritän nyt lomailla, kun siihen on kerta mahdollisuus, ja käyn aamuisin järven rannalla lenkkeilemässä, ompelen ja laittelen puutarhaa. Katselen myös likaisia ikkunoita sillä silmällä, mutta en vielä motivoidu tekemään niille mitään. Ehkä motivaatio kasvaa lisääntyvien lomapäivien myötä.
Upeiden aurinkoisten aamulenkkien ja iltapäivän parvekekahvien keskellä alkaa loma oikeastaan tuntua ihan hyvältä idealta, eipä näistä hetkistä muuten pääsisi nauttimaan kuin viikonloppuna!


Aamulenkkejä lomaparatiisissa

Nyt kun ei enää tarvisi istua päiviä, huomaa toisaalta selkeämmin, että ei sitä ihan samaan touhumäärään pysty kuin ilman isoa mahaa. Jos käy tunnin lenkillä, pitää sen jälkeen levähtää tai jos istuttelee kukkia auringossa ylös-alas kyykkien, pitää ottaa jälkeenpäin tirsat. Käyn kylän ainoalla ostarilla keräämässä puutarhakamaa rautakaupasta, ja raskaiden kärryjen työntämisen ja kilometrikaupassa kävelemisen välissä pitää kyllä väistämättä pitää yksi istumatauko. Mutta muuten supistuksia ei isommin ole, nukun edelleen hyvin (myös päivätirsoja koska nyt niihin on mahdollisuus - ihanaa!) ja voin muutenkin hyvin ja paksusti. Vauva on kyllä selkeästi valunut alaspäin, välillä oikein tuntuu kun lantio avautuu mutta mitään kipuja ei ole.

Rautakauppaan lähdössä keräämään myötätuntoisia katseita

Ompeluprojekteihin kuuluu kestositeet. Normaaleja siteitä en ole käyttänyt varmaan kymmeneen vuoteen, pärjään pelkällä kuukupilla. Synnytyksen jälkeen kupin käyttö on kuitenkin kielletty, eli ajattelin varautua näillä. Rikkinäiset flanelli-yöhousut ja kauhtuneet pyyhkeet uhrataan siis sidekäyttöön. Samalla syntyy hedelmäpusseja, kestotalouspaperipalasia ja vauvalle lakanoita. Mitenhän tästäkin teollisuusinsinööristä pääsi hippi syntymään?

Ompeluprojekteja lomalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti