keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Osa 38 - Perinteinen pääsiäisaamiainen ja nenänniistämistä

Katotta ajo alppien läpi alkaa tosissaan kostautua torstaina, ja kolmelta on pakko sulkea kone ja siirtyä sänkyyn. Koko torstai-ilta ja perjantai menee niiskuttaessa ja päänsäryssä sängynpohjalla, perjantaina en nouse sängystä ylös ollenkaan. Lauantaina on pakko nousta ylös, siivota ja valmistella sunnuntaita, sillä parterin 20. Pääsiäisaamiainen on seuraavana aamuna.

Sunnuntaina noustaan siis aamulla reippaasti ja aletaan paistamaan pariakymmenen munan kokkelia, haetaan muutama kassillinen sämpylöitä ja avataan kesähuone terassille kantamalla ruokailuhuoneen pöytä ja jokainen talosta löytyvä penkki ulos. Tänä vuonna sallimme ihmisten taas tuoda jotain syömisiä, sillä kielloista huolimatta vieraat haluavat aina tuoda jotain. Saamme siis buffettiin lisäksi Quinchea (ranskalainen piirakka), korvapuusteja, hedelmäsalaattia ja hillittömän määrän suklaata sekä pullapitkoa.

Sää on onneksi kunnolla kesäinen heti aamusta, ja jo yhdeltätoista terassilla on jo yli parikymmentä astetta. Porukkaa taitaa olla lapset mukaanlukien tänä vuonna n 18 henkeä.


Pääsiäisaamiaisella huomaa miten status on muuttunut "ompas söpö raskausmaha"-kommenteista "hups, oletpa todella raskaana" ja "my darling you're quite big" hämmästelyyn sekä myötätuntoisiin katseisiin kun vääntäydyn penkistä ylös :D Vieraat viihtyvät hyvässä kelissä ja ruoan riittäessä pitkälle iltapäivään, ja iltapäivästä huomaan että alan olla aika naatti. Kaadun sänkyyn kun viimeiset vieraat lähtevät puoli neljän maissa ja totean että illalla ei sitten tehdäkään enää mitään kun flunssa palasi vetoisalla terassilla istuskellessa.

Noh, pakkohan ne parinkymmenen hengen astiat on tiskata, ja imuroida vielä kertaalleen (sekä siivoilla eri puolilta kämppää löytyvät suklaatahrat ja puolisyödyt suklaamunat lapsivieraiden jäljiltä :D).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti