sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Osa 11 - Rakenneultrailua ja vakuutuksia

Tällä viikolla mentiin ensimmäiseen rakenneultraan. Oma gynekologi ei tee näitä, ja jollain ihme logiikalla rakenneultra oli parinkymmenen kilometrin päässä maaseudulla (ihan niin kuin Darmin keskustasta ei löytyisi ketään..). Noh, käytin aamulla vajaan tunnin viedäkseni partnerin töihin, sitten kirjoittelin hätäisesti muutaman sähköpostin ja lähdin kohti pikkukylää. Täytin nivaskan lappuja ja sitten tapasin pehmeällä äänellä lepertelevän gynekologin - melkoinen muutos omaan lyhytsanaiseen ja asialliseen miesgyneen verrattuna! Sikiöllä mittaa oli 8 cm ja kaikki oli edelleen normaalia. Oli hassu katsella miten sikiö heilutteli käsiä ja jalkoja ja liikkui hengityksen tahdissa. Nyt kysyin, ja sain hienon profiilikuvan mukaan :) Verikokeiden tulokset sain muutaman päivän päästä, ja kaikille kromosomivaurioille ja kehityshäiriöille riskit olivat pienet. Vakuutusneuvojakin ehti viimein käymään, ja selvisi että oma vakuutus ottaa rakenneultran kustannukset, eli 175 e jäi säästöön!

Profiilikuva pääseisontaa harrastavasta alienista

Viikonloppuna oli taas pakko lähteä katselemaan asuntoja, sillä edelliseltä kierrokselta emme saaneet kumpaakaan hakemaamme asuntoa. Yksi välittäjistä kysyi, onko jälkikasvua tiedossa, eli ilmeisesti kumpu alkaa jo näyttää vähän muultakin kuin reippaalta pekoninsyönniltä.

Alieninkasvattaja vetelee alkoholitonta minttudrinkkiä

Vakuutusneuvojan kanssa käytiin läpi, mitä vakuutuksille tapahtuu ennen ja jälkeen vauvan tulon. Raskauteen liittyvästä sairaudesta johtuva työkyvyttömyys korvataan, mikä oli helpotus sillä osa yksityisistä vakuutuksista sulkee tämän pois. Miinuspuolena on, että vauvan sairasvakuutus tulee maksamaan parisensataa kuussa, eli käytännössä lapsilisät menevät suoraan vakuutukseen. Jos tuloni olisivat pienemmät, vauvan saisi kustannuksetta puoliskon julkiseen sairasvakuutukseen. Huvittavaa on, miten kaikki vakuutusviidakkoon liittyvä ohjeistus on kirjoitettu oletuksella, että miehen tulot ovat paremmat. Voihan 50-luku!
Eläkevakuutuksen saan onneksi laitettua paussille, mikä säästää jo 500e kuussa. Muita vakuutuksia ei saa tauolle, eli tiukille edelleen menee kalliimman asunnon kanssa, mutta minkäs teet.

Sairasvakuutuksesta saan syntymärahan, eli kertamaksuna könttäsumman vauvan syntymän jälkeen. Summa on hyvin epäselvällä logiikalla 12 x päiväkorvaus, eli minulle 1800e. Ei-yrittäjät saisivat olla 67% palkasta, max 1800 e kuukausikorvauksella lomilla 6+8 viikkoa, mutta eihän nyt yksikään yrittäjä niin pitkiä äitiyslomia pitele, eli mitäpäs sitä korvaamaan! Tämä korvaus ei onneksi riipu tuloista eikä siitä, saako vanhempainrahaa, eli ensimmäiselle kuukaudelle syntymän jälkeen saan sekä vanhempainrahan, että sairasvakuutuksen syntymärahan. Saapas nähdä mihin asti sitä pystyy tekemään töitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti