lauantai 20. tammikuuta 2018

Osa 22 - Paluureissu ja Jetlag saapuu viimein

Torstaina pitkät päivät alkavat jo iskeä ja unenlaatu huononee kun yliväsymys puskee päälle. Etelänmaiden kollegoiden mielestä raskaana olevan pitää etuilla vessajonossa, sen pitää istua jatkuvasti (vaikka istuminen on epämiellyttävää), ja kollegoiden painostuksen jälkeen toimari kantaa minulle viimein oman tuolinsa kokoushuoneeseen, kun kumpikaan meistä ei jaksa enää kuunnella hössötystä. Kun noin puolelle ihmisistä on selittänyt erikseen, että minulla ei ole terveysongelmia ja en tykkää istua, hössötys alkaa viimein vähentyä. Tarkennuksena - pissausvälini ovat ihan normaalit, työn tekemisessä ei ole mitään ongelmaa niin kauan kuin saan seisoskella välillä ja liikunta tuntuu paremmalta kuin liikkumattomuus. Tosin viikon aikana saan käytyä hotellin salilla tasan kaksi kertaa, mutta lienee parempi kuin ei mitään.

Lento on lumisateiden vuoksi pari tuntia myöhässä, ja päädyn Helsinkiin kymmenen jälkeen lauantaina vajaan puolentoista tunnin yöunien jälkeen. Kaveri häipyy asioille, ja nukahdan sohvalle vaikka kuinka koitan sinnitellä hereillä. Herättyäni olen ihan puhki, mutta joulutorttujen avulla pääsen pikkuhiljaa käyntiin. Hetken päästä ovelle ilmestyy yllätys! Partneri on ottanut joululahjareissun Suomeen ja vie minut ja Mahan illaksi Star Warsiin, Jihii!

Sen jälkeen putoankin sänkyyn ja nukun samantien 12h. Seuraavana päivänä maha-asukin kulttuuriseikkailut jatkuvat ensin Ateneumissa ja sitten teatterissa, jossa näemme miesten ja naisten rooleja käsittelevän luolamiehen. Toivottavasti lapsen ei tarvitse enää elää noiden ennakkoluulojen yhteiskunnassa.

Tähän suuntaan aikaerosta toipuminen on hankalampaa, ja vauva herättää joka yö potkimalla pari kertaa. Keskiviikkoa vasten yöllä onnistun nukkumaan toista kertaa pitkän yön saapumisen jälkeen, mutta muuten olo on edelleen aika uupunut. Ehkäpä tästä jouluun mennessä selviää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti